BESTEL MET EEN ACCOUNT EN SPAAR 5% SHOPTEGOED

10 YEARS OF MEENT

We vieren deze week onze 10e verjaardag! We zijn super trots om jullie al 10 jaar lang van de beste service en mooiste outfits te voorzien. We kunnen dit moment natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Naast een aantal speciale acties deze week, vertellen we je graag wat meer over het afgelopen decennium. In deze blog hebben we de eigenaren Janneke en Rogier een aantal vragen gesteld. Wat is de geschiedenis van MEENT en wat is het grootste verschil tussen nu en 10 jaar geleden? Je leest het hier!

Kunnen jullie kort wat vertellen over het begin van MEENT, waarom samen een eigen winkel beginnen?
Wie al lang in Haarlem komt weet misschien nog wel dat onze winkel 10 jaar geleden een Esprit winkel was. Rogier en Janneke werkten destijds voor Esprit en Rogier was al lange tijd verliefd op het pand aan de Anegang. Toen Esprit vertrok richting de Grote Houtstraat greep Rogier zijn kans om hier een eigen winkel te beginnen. Nadat kleine Bruno geboren was nét voor de opening van MEENT, besloot Janneke om na haar zwangerschapsverlof Rogier te komen versterken in de winkel.  

Waar staat MEENT voor, wat betekent de naam en het logo?
We wilden voor onze winkel een authentieke naam zoals de winkels vroeger heetten, bakker Balk, Slagerij de Groot etc. ‘Van de Meent’ vonden we niet passen maar ‘MEENT’ klonk wel lekker. Daarbij vonden we het ook leuk dat een ‘meent’ een gemeenschappelijk stuk grond is waar mensen vroeger samen kwamen. Dit is wat wij voor ogen hadden, een plek waar mensen elkaar zouden ontmoeten. En dat gebeurt nu regelmatig!

Hoe zag de winkel er 10 jaar geleden uit? Is het uitgebreid? 
10 jaar geleden was de winkel een stuk cleaner en leger. We hebben in de loop der jaren veel verschillende vintage designmeubels verzameld. Daarnaast is de collectie zeer zeker gegroeid en completer geworden door het toevoegen van accessoires en schoenen.

Met welke merken zijn jullie begonnen? 
In onze allereerste collectie zaten: BZR, Tiger of Sweden, Denham, Modström, By Malene Birger, Levis, Dante 6, Bellerose, Genti, Ma.Strum, Vintage 55, Anecdote en Paul Smith. Per seizoen (Spring/Summer of Fall/Winter) gebeurt het wel eens dat we een merk vervangen of toevoegen. Zo zijn dit jaar Antik Batik, Munthe en C.P. Company toegevoegd!

Welke merken voor dames en heren is het langste in de collectie van MEENT?
Denham voor heren en Bellerose voor dames. Deze twee zitten echt vanaf het allereerste begin in onze collectie.

Wat zien jullie als ultiem hoogtepunt van de afgelopen 10 jaar? 
We wilden een winkel zijn waar de klant weer centraal stond, waarbij de klant zicht echt belangrijk zou voelen. Met ons 5-jarig bestaan was het zo overduidelijk dat dit gelukt was, klanten kwamen in grote getalen aan met kado’s en bloemen, net zoals vrienden dat doen. Dat was wel echt een bijzonder moment en een bevestiging dat we op de juiste weg zaten.

Wat is het grootste verschil in trends/kledingstijlen vergeleken met 10 jaar geleden?
Momenteel is de mode veel meer uitgesproken, maar ook meer casual. 10 jaar geleden verkochten we meer smart casual, nu meer fashionable. We zijn steeds meer “fashion” gaan verkopen voor dames. Voor heren is het aanbod luxer maar meer hybride geworden, items die mannen zowel casual als smart casual kunnen dragen.

Zijn er (naast natuurlijk trends en kledingstijlen) andere dingen veranderd bij het koopgedrag van klanten? 
Jazeker, mensen vinden duurzaamheid een stuk belangrijker en zijn bereid meer te betalen voor een kwalitatief hoogwaardig item wat jaren mee gaat. Daarnaast zien we ook dat, ondanks Covid, mensen weer zin hebben om zich leuk aan te kleden en graag komen shoppen. Super fijn!

Wat is het leukste aan het hebben van een eigen kledingwinkel midden in Haarlem?
Haarlem is een heerlijke stad waar veel leuke mensen wonen. Voor die mensen willen wij dé winkel zijn. We kennen hierdoor mega veel mensen en sommige klanten zijn zelfs uitgegroeid tot vrienden. Daarnaast wonen we vlakbij en kunnen we lekker op de fiets, dat is heerlijk. 

Hoe zien jullie de toekomst? Wat zijn de doelen voor de volgende 10 jaar MEENT?
We willen groeien in Haarlem en online. En daar hebben we ruimte voor nodig, dus we sluiten een tweede winkel zeker niet uit. Tevens zien we potentie in onze online webshop meent.com, Het zou heel fijn zijn om ergens een kantoor met fotostudio te hebben om online uit te breiden. 

Hoe staan jullie stil bij 10 jaar MEENT en hoe wordt dit gevierd?
We hebben een aantal super leuk acties op touw gezet! We maken ter ere van ons 10 jarig jubileum unieke tassen van items die we over hebben gehouden in de afgelopen 10 jaar. De stoffen worden omgetoverd tot unieke tassen die een goede weergaven zijn van onze collecties. Deze maand zit onze collega Carina in de winkel die de tassen zelf maakt. Mega tof!
Om onze klanten te bedanken hebben we een feestelijk weekend (26, 27 en 28 november) met 10% korting op alles in de winkel én online, want wie jarig is trakteert. Op onze social media hebben we een winactie met coole giveaways van bijna al onze merken. Onder andere: Closed, Iro, Denham, Bellerose, Munthe en Goodpeople zijn van de partij. Houd onze Instagram of je mail in de gaten want dit wil je niet missen!