BESTEL MET EEN ACCOUNT EN SPAAR 5% SHOPTEGOED

BRANDSTORY: NN07

Een merk dat al lang tot onze herencollectie behoort is NN07, ook wel bekend als No Nationality. Tijd om eens wat meer over het Deense merk te vertellen wat favoriet is bij veel van onze klanten. In dit blog lees je meer over de oorsprong van NN07, welke rol het merk vervult binnen onze collectie en wat belangrijke ontwikkelingen zijn op het gebied van duurzaamheid. 

Copenhagen meets Japan
No Nationality is opgericht in 2007 in Kopenhagen. Ondanks dat het merk een Scandinavische fit heeft, geloven ze niet in nationaliteiten. No Nationality dus, want de inspiratie heeft niks te maken met afkomst maar ontstaat juist door persoonlijkheden. NN07 haalt hun inspiratie uit gepassioneerde mensen en culturen overal ter wereld. En zo is het merk ook ontstaan! Tijdens een trip naar Tokyo besefte een groep vrienden dat ze graag een community wilden starten zonder landsgrenzen. De hoofdstad van Japan inspireerde hen doordat het een smeltkroes is van zoveel verschillende culturen en individuen. Tokyo is dus verbonden aan het merk en dat zie je terug aan de ronde stip uit de vlag van Japan die fungeert als de 0 in het logo van NN07.

Sustainability and quality standards
Met een tijdloos design en key pieces voor in de mannelijke garderobe wilt NN07 een merk zijn wat gemaakt is om lang mee te gaan. Met een transparante weergave van hun productieproces en materiaalgebruik willen ze bijdragen aan een duurzamere manier van kledingproductie, zonder in te leveren op kwaliteit en stijl.  Daarnaast geloven ze in het ‘buy less buy better’ principe, iets waar wij ons helemaal in kunnen vinden. NN07 is bezig met een constant proces om te verduurzamen, momenteel focussen ze zich op drie verschillende pijlers waarmee ze geloven het meeste verschil te kunnen maken:

  • Het optimaliseren van een kwalitatief hoogwaardige supply chain met goede arbeidsomstandigheden door het transparant in kaart brengen van iedereen die meewerkt aan de productie van een kledingstuk. Van het materiaal tot het transport.
  • Het produceren van producten van hoge kwaliteit met een zo laag mogelijke enviromental impact. Dit doen ze door te kiezen voor duurzamere materialen en productieprocessen en kledingstukken te ontwikkelen die lang mee gaan.
  • Directe actievoering voor een beter klimaat. Dit doen ze door C02 emissies te compenseren en tegen te gaan en door richtlijnen binnen het bedrijf aan te passen zodat iedereen handelt volgens dezelfde principes. Daarnaast willen ze de consumenten en partners zoals verkooppunten bewust maken van hun keuzes en koopgedrag.

NN07 at MEENT
Omdat NN07 een vrij tijdloos design heeft is het misschien niet het meest opvallende merk in onze collectie, maar wanneer je oog hebt voor detail is het een merk wat er juist uit springt. De bijzondere stoffen, kwalitatief hoogwaardige afwerking en stijlvolle fits zijn details die echt het verschil maken. Alles is gemaakt met vakmanschap en dat voel je wanneer je door de rekken kleding gaat. Onze favoriete items van NN07 zijn de knits met bijzondere structuren en kleuren. Daarnaast hebben ze ook overshirts en jasjes van de mooiste kwaliteiten die je outfit echt een luxe touch geven. Neem eens een kijkje op MEENT.com voor onze NN07 collectie!