BESTEL MET EEN ACCOUNT EN SPAAR 5% SHOPTEGOED

CLEAN OUT YOUR WARDROBE

We dagen je uit 2022 fris te beginnen!

Een nieuw jaar betekent goede voornemens, wat is nu fijner dan 2022 fris en georganiseerd te beginnen? Als vervolg op onze Sustainable Wardrobe Guide dagen we je uit om een wardrobe clean out te houden. Hét begin van een duurzame en tijdloze garderobe. We helpen je graag op weg met een aantal tips zodat je direct aan de slag kunt!

Time to organise
We kennen het allemaal, een kledingkast die eruit ziet alsof een bom is ontploft. Om overzicht te krijgen begin je dan ook met het ordenen van je kleding. Scheid de seizoenen door een selectie voorjaar-zomerkleding en najaar-winterkleding te maken. Vervolgens hang je alle vergelijkbare items bij elkaar: broeken bij de broeken, tops bij de tops etc. Nu heb je een goed beeld van je kleding en waarschijnlijk ben je al een aantal dingen tegen gekomen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had.

Keep, doubt, GO!
Maak drie verschillende stapels van KEEP, met items die je veel draagt en je over vijf jaar nog leuk vindt. DOUBT met de twijfelgevallen, bijvoorbeeld minder tijdloze items (trendgevoelig) of met emotionele waarde. En tot slot een GO stapel met alle kledingstukken die je echt niet meer draagt omdat ze niet meer bij de huidige trends passen, of niet meer passen. Bedenk voor jezelf hoelang je een item al niet hebt gedragen, langer dan 2 jaar? Dan ga je het dit jaar ook niet meer dragen. Dan is er vaak ook nog een restant aan kleding wat kapot is of te groot. Kunnen ze gemaakt worden bij een kleermaker of beland het toch op de GO stapel?

What is next?
De DOUBT stapel kun je best even een dag laten liggen om te laten bezinken welke items je wilt houden. Vaak kun je na een nachtje slapen toch wel afscheid nemen van een aantal items. Maak vervolgens een selectie binnen de GO items die je wegdoet. Zit er merkkleding bij, dan kun je dit vaak nog goed verkopen via tweedehands kledingplatformen zoals Vinted. Maak je er liever iemand blij mee? Geef het dan weg aan een bekende of doneer het bij een kledingbank. Zij zorgen er voor dat kleding terechtkomt bij minderbedeelde mensen of in ontwikkelingslanden. Tips voor goede doelen zijn:

1. Zending over grenzen: hulporganisatie die kleding in goede staat inzamelt voor kansarme gebieden in Oost-Europa.

2. Dress for succes: voorzien werkzoekenden met een minimum inkomen van representatieve kleding en individueel advies om succesvol te kunnen solliciteren. Met het doel mensen uit de armoede op weg te helpen in de maatschappij.

3. Movement on the ground: helpt gestrande vluchtelingen in Lesbos naar een beter bestaan. Denk aan warme winterjassen, truien en schoenen. 

A fresh start
De leukste stap van jouw wardrobe clean out is aangebroken! De KEEP stapel die is overgebleven is namelijk de basis voor jouw sustainable garderobe. Berg het seizoen wat je niet gebruikt op om meer overzicht te hebben en richt je gehele kast opnieuw in. Hang je kleding op kleur en vouw het op tot nette stapels. Je zult zien dat dit gelijk zorgt voor een rustgevend gevoel! 

Ga jij beginnen met het opruimen van jouw kledingkast? Ons een foto per Whatsapp op 06-82704740 of Instagram DM! We zijn erg benieuwd naar jullie resultaat. 

Veel succes! 
Liefs Team MEENT