Side Project Skateboards

Na zijn study was Jake opeens een timmerman... een timmerman zonder enige ervaring met hout of iets wat er ook maar op lijkt.

Tijdens zijn studietijd waar hij rechten studeerde leerde Jake een meisje kennen en na een tijdje kreeg maakte hij de keuze om voor haar ouders te gaan werken. Het was een moeilijke beslissing, echter het bleek de beste keuze die hij ooit had gemaakt. In tegenstelling tot de verwachtingen vanwege zijn rechten studie leerde hij met hout te werken.

Hij kreeg een sterke relatie met zijn baas, mentor voor houtbewerking en aanstaande schoonvader Hugh. Het bleek dat ze veel gemeen hadden, en niet het minste hun wederzijdse liefde voor skateboarden.

Tijdens het leren van het vak vertelde Hugh verhalen uit de jaren 60 en hoe hij toen rond reed op zijn skateboard voordat skateboarden überhaupt een ding was. Het bleek dat Jake talent had voor houtbewerking en doordat hij geïnspireerd raakte door de verhalen over de originele manier van skateboarden wilde hij dit soort boards weer gaan maken.

Side Project Skateboards bestaat sinds oktober 2013. De boards worden gemaakt van gerecycled hardhout afkomstig van oude meubels en simpelweg drijfhout.