GRATIS BEZORGING BINNEN NL EN BE VANAF €70,-

THE 10Y ANNIVERSARY BAG

Wie afgelopen week in de winkel is geweest heeft het misschien al gezien. We zijn namelijk met een heel leuk project gestart!
Ieder seizoen blijven er altijd wel wat items over die niet verkocht zijn. Van deze “left-overs” hebben we de mooiste stoffen geselecteerd waarvan we onze eigen upcycled bags maken. Deze tassen zijn als het ware een tijdcapsule van 10 jaar MEENT en zijn een mooie weergave van onze prachtige collecties. Een uniek product van hoogwaardige stoffen, mega tof!. Deze maand kun je onze collega Carina live aan het werk zien in de winkel!

THE 10Y ANNIVERSARY BAG
Carina heeft een achtergrond als modeontwerper en is in september bij ons komen werken. Toen we op zoek waren naar een originele manier om 10 jaar MEENT te vieren kwamen we samen tot het idee iets te doen met onze left-overs. Carina is aan de slag gegaan met het maken van een aantal samples voor een grote tote bag. Een gemakkelijk unisex design, perfect voor dagelijks gebruik. De tas heeft twee hengsels die je gemakkelijk over je schouder te dragen. Aan de buitenkant zitten vaak broekzakken waar je kleine spullen zoals sleutels, telefoon en lipgloss kunt opbergen.

How it is made
Voor iedere tas worden een aantal items geselecteerd die gemaakt zijn van een sterke stof, dit is meestal een broek. Deze worden geknipt aan de hand van een patroon zodat iedere tas ongeveer hetzelfde formaat heeft. Een tas bevat ongeveer 1,5 broek en bestaat dus uit verschillende stoffen en details. Daarna is het ‘time to mix and match’! Welke zak komt waar en wat is een tof label om ergens terug te laten komen? Carina beslist aan de hand van iedere stof hoe de tas er uit komt te zien. Zo vind je soms ineens een label terug van merken die we ooit verkocht hebben, zoals Ruby Tuesday, Levi’s en Drykorn. Vervolgens krijgt elke tas een voering en een label met een oplagenummer. Met het ontwerp en het in elkaar zetten van een tas is Carina ongeveer 4 uur bezig.

I want one!
Lijkt het je leuk om zo’n unieke tas te bemachtigen? Kom dan langs in onze winkel en wordt verliefd op jouw unieke tas. De 10Y ANNIVERSARY BAG is te koop voor € 149,- in onze winkel en via de webshop. Je kunt ook kans maken op een tas door mee te doen aan onze winactie op Instagram. Wil je Carina aan het werk zien? Op maandag, woensdag en zondag is ze iedere week tot half december bezig met het maken van de tassen.